Raymond Reed Rossi

Raymond Reed Rossi

Přezdívka hráčkySel
JménoRaymond Reed Rossi
Věk32
Zaměstnánímanažer Alexandra Karkarova, překupník zbraní a aut
Místo pobytuGold Pit
PůvodPalermo, Sicílie, má i americké občanství
Stavsvobodný
AvatarCharlie Hunnam

Ray určitě není z těch, kdo by vyloženě zapadl v davu. Se svými sto osmdesáti pěti centimetry sice nepatří mezi čahouny, ale vzhledem k širokým ramenům, atletické postavě a pohledné tváři ho asi jen tak nezapomenete, což pro něj občas bývá nevýhodné. Díky sportování a posilování se udržuje ve formě, takže pokud se vám podaří ho zahlédnout bez trička, určitě můžete zahlédnout jeho pěkně vypracovaný hrudník. Na jeho těle taky můžete najít dvě jizvy. Jednu má na levém rameny, šlo o čistý průstřel. Druhá je na pravém stehně, kdy ho kulka jen lízla. Ovšem ani jeho obličej není k zahození. Silné čelisti, rovný nos, husté obočí o pár odstínů tmavší než vlasy. Za zmínku stojí také jeho oči, které jsou modré a okolo zornic je modrá propletená hnědými žilkami, které pod určitým světlem získávají až zlatavý nádech. Do těch mu ale občas padají blonďaté vlasy, protože až je většinou nosí nakrátko, stává se i to, že si nějakou dobu nedojde k holiči a vlasy má tak kapánek přerostlé. Ovšem určitě to neznamená, že by je měl někdy po ramena nebo si je mohl stáhnout do culíku. Do takové délky si je nikdy narůst nenechal a ani to nemá v budoucnu v plánu. Jedním z jeho poznávacích rysů jsou také jistě vousy, které jsou zase o něco světlejší než vlasy. V podstatě se jedná o přerostlé strniště, ale rozhodně nijak neupravené. Stejně jako vlasy jsou jeho vousy občas delší, občas kratší, ale bez nich ho asi neuvidíte, ačkoliv by mu to jistě ubralo vzhledově pár let. Dalším poznávacím znamením mohou být i brýle, ovšem ty nosí jen někdy a nejedná se o ty dioptrické, ač se to tak může na první pohled zdát. Je to jen jakýsi doplněk.

Jeho styl oblékání by se dal popsat jako formální. Někdy jde o více ležérní kombinace jako jsou džíny se svetrem, někdy to vyšperkuje více a vezme si i sako. Většinou se ale jedná o nějaké variace ve stylu smart casual. Samozřejmě má ve skříni i sportovnější oblečení, ale to vytahuje opravdu jen na cvičení, protože pro jiné situace ho nepovažuje za plnohodnotné oblečení. Jak už bylo zmíněno, tak jeho více častým doplňkem jsou brýle, kterých má několik v podobném stylu. Další jeho libůstkou jsou i hodinky, kterých má také pěknou sbírku. Pravidelným šperkem, který u něj uvidíte je prsten, který dostal od svého otce ve svých osmnácti. Jedná se o jednoduchý stříbrný prsten, který v sobě má vyrytou úzkou linku a ve vnitřku je vyryté jeho příjmení.

Už jako dítě byl klidný, a to se ani v jeho dospělosti nezměnilo. Spíše se tahle jeho vlastnost jen prohloubila. Stal se z něj vyloženě flegmatik, kterého jen tak něco nerozhází. Snaží se za každou cenu udržet si chladnou hlavu, protože ve vzteku nikdo nic chytrého neudělá. V tom mu pomáhá i to, že svoje emoce prožívá spíš uvnitř sebe, než aby měl potřebu je ventilovat ven. Asi nejčastější emocí, kterou u něj ale uvidíte, bude frustrace, jejíž příčinou bývá nejčastěji Alex a jeho změny nálad. Ovšem jinak je ve velké většině ukázkovým příkladem zenového klidu.

Vzhledem ke svému profesnímu zaměření si vybudoval určitou opatrnost a nedůvěru vůči lidem, ačkoliv to na první pohled asi nepoznáte. Naučil se oddělovat informace, které může někomu sdělit a které ne. V běžné konverzaci ale nemá problém diskutovat o všemožných tématech, ačkoliv si občas některá fakta o svém životě uzpůsobí tak, aby nevedla k možným otázkám ohledně jeho činnosti. Ze stejného důvodu taky na potkání neříká, že má dceru. Tohle je informace, kterou prozatím zná jen Alex, a tak nějak předpokládá, že jí sdělí asi jen někomu, komu bude moct věřit na podobné úrovni. To by ale znamenalo pustit si danou osobu do života, což on moc nedělá.

Ač to na první pohled nepoznáte, není těžké ho naštvat nebo způsobit, aby se na vás Ray nějak blíže zaměřil, a to z jakéhokoli důvodu. Vždycky si dával pozor na lidi, kteří se kolem něj motali a nějakým způsobem zasahovali do jeho života. Ovšem aby se na vás rozkřikl nebo vám něco řekl do obličeje, či vás varoval, že překračujete mez? Ne, to není jeho styl. Zůstane v klidu, dál vás pozoruje a uvažuje o dalších krocích. Jak se říká, nikdo neplánuje vraždu nahlas, no ne? To ale neznamená, že by se snad neuměl prát. Ve volném čase ho totiž uvidíte v posilovně nebo tělocvičně, kde trénuje box, takže dostat od něj ránu určitě zabolí. Stejně tak umí i střílet, a to jak na blízko, tak na dálku, ačkoliv to není schopnost a dovednost, kterou se chlubí, určitě to může být užitečné.

Z matčiny strany rodiny sice nezdědil žádné hudební vlohy, ale zdědil lásku k hudbě a umění celkově. Dal by se považovat za obdivovatele. Rád zajde do galerie nebo do divadla, ať už na čistě hudební nebo divadelní vystoupení. Jediné umění, které není zrovna jeho styl je asi balet. Ne, že by mu tam něco vadilo, ale zkrátka mu to přijde takové nijaké. Člověk se má buď zaměřovat jen na hudbu nebo jen na děj, ne se snažit rozluštit nějaké pohyby na úkor krásné hudby.

I přes zájem o umění je jeho myšlení spíše analytické. Vyhodnocuje, analyzuje a podobně. To platí i o lidech v jeho okolí. Často jde právě o ty, kteří by mu ve výsledku mohli k něčemu být a později se nějak hodit. Pokud se chcete dostat z této sorty lidí, tak si s ním musíte vybudovat nějaký silnější vztah, což není lehký úkol, protože okolo sebe má určité stěny. V podstatě přátelství s ním je jako práce u FBI. Postupně získáváte vyšší a vyšší prověrky a pokud porušíte pravidla můžete hodně rychle vyletět a čelit nepříjemným následkům. V současné chvíli je jediný člověk, kterému opravdu věří, Alex, což je výsledek dlouholetého vztahu a taky toho, že si spolu prošli docela dost věcmi. Ať už těmi šťastnějšími částmi života, tak těmi smutnými, kdy byl Ray zmatený a šel si pro radu právě ke svému bratranci.

I tak to ale často bývá právě on, kdo bere věci do svých rukou a snaží se je nějak vyřešit. Ať už jde o potíže s obchody, nebo deprese svého bratrance, kterého musí dopravit na místo určení. V podobných věcech nemá potřebu si brát servítky, pokud jedná s někým známým. Vždycky byl hodně samostatný a soběstačný, takže ke svému životu nehledal nějakou druhou polovičku nebo někoho, kdo by se o něj staral. Už v dětství si spoustu věcí musel zařizovat sám, a tak mu to zůstalo i do dospělosti.

Lhaní by se dalo považovat za dovednost, kterou během let vypiloval k dokonalosti. Bez toho by asi nedokázal žít takhle dlouho. Určitě ne na svobodě. Určitě u něj tedy nezaznamenáte nějaké výchylky tlaku, zrudnutí, vyhýbání očima či podobné věci, které by ho prozradili. Dokáže vám s ledovým klidem zalhat do očí a vy na to ani nikdy nemusíte přijít. S tím se pojí i skvělá vlastnost jeho paměti, že si pamatuje, co komu řekl, a hlavně tomu pomáhá i fakt, že má ucelenou historku a síť toho, co zatajuje. Jen těžko ho tedy na nějaké lži nachytáte, protože je to něco, na co si opravdu dává pozor.

Jeho osobnost se dost mění ve chvíli, kdy je se svou dcerou. V takových chvílích je rozesmátý, nechá se přemluvit i k podivným dětským hrám a nemá problém si dřepnout na miniaturní židličku a pít imaginární čaj s plyšáky. Na druhou stranu je vůči své dceři dost ochranitelský, takže se děsí okamžiku, kdy bude dost vleká, aby si domů vodila kluky a on bude moc daleko na to, aby tomu mohl učinit přítrž nebo si s tím mladíkem pěkně z očí do očí promluvit. Stejně tak se bojí toho, že na její existenci přijde jeho rodina nebo snad někdo, kdo by se rozhodl jeho rodinu dostat. Sloužila by na něj jako dokonalá páka. Pokud jde o děti obecně, tak trochu roztaje a víc se usmívá ve chvílích, kdy je kolem nich. Pro bystřejší by se asi dalo odhadnout, že sám někde dítě má, ale je to jen takový náznak a musí ho asi i blíže znát.

  

Ačkoliv oba jeho rodiče pochází z Evropy, tak se Raymond sám narodil v USA, přesněji v městě New York. Jeho matka byla Britka a pocházela z hudebně nadané rodiny a sama byla operní zpěvačkou. Oproti tomu jeho otec byl Ital, který ale v té době pobýval právě v New Yorku, ačkoliv hodně cestoval. Jeho otec poznal jeho matku na jednom představení a jelikož měl kontakty téměř všude, tak se s ní také po tomto představení setkal. Slovo dalo slovo, a tak nějak spolu skončili. Matka s jeho otcem odešla do USA, kde se také dvojice vzala a později vychovávala Raye. Většinu dětství strávil převážně se svojí matkou, jelikož otec býval často pryč a neměl moc času se mu věnovat. Jeho matka v podstatě ani moc netušila, co její vlastní manžel dělá a kdykoli se zrovna na tohle malý Ray zeptal, bylo mu řečené, že jeho tatínek je manažerem rodinného podniku se sídlem v Itálii.

Ray byl v porovnání s ostatními dětmi vždycky klidný, a tak nějak vyrovnaný, což jeho matku z nějakého důvodu přivedlo na nápad, že by po ní a její straně rodiny mohl podědit nějaký hudební talent. To byl pěkný krok vedle. Flétna, kytara ani klavír nebyly něco, s čím by se Ray měl zájem kamarádit. Sice dokázal něco zahrát a zapamatovat si noty a hmaty, kterými se hrají, ale chytit rytmus, počítat si doby a podobné věci byli absolutně mimo jeho schopnosti. Hlas při zpěvu má sice ucházející, ale taky nešlo o žádný zázrak, takže se jeho matka smířila s tím, že hudební génius z jejího synka nebude. Navíc jí samotné chyběla hudba a jelikož se k ní nemohla vrátit přes Raye, tak se vrhla zpět do své kariéry, což zapříčinilo to, že Ray se musel tak nějak do svých dvanácti vychovávat sám. Oba jeho rodiče byli často pryč a neměli na syna čas. Právě tohle rozhodnutí jeho matky nejspíše později vedlo k rozvodu jeho rodičů. Oba chtěli něco jiného a jejich cesty se rozešli. Kupodivu Raye si vzal do péče otec a jeho matka s tím ani neměla moc velký problém.

Tak se Ray ve svých dvanácti letech dostal na Sicílii k otcově straně rodiny. S matkou se v té době vídal spíše sporadicky, když ona měla čas mezi vystoupeními. Ani tam s otcem netrávil moc času, ale zato měl kolem sebe alespoň rodinu, která na něj dávala pozor a byla docela rozsáhlá. V té době mu sice ještě nedocházelo, co je vlastně jeho otec zač, ale postupně během dospívání mu začali určité věci docházet, což vyvrcholilo v jeho osmnácti, kdy ho otec do celé věci celkově zasvětil. Ray už sice věděl, čím se jeho otec živí a že je členem mafie, kterou vlastně vede jeho dědeček. V osmnácti dostal od svého otce prsten, který mu měl připomínat, kdo je jeho skutečná rodina a také se začal zapojovat do určitých aktivit jejich rodinného podniku. Do osmnácti samozřejmě studoval a později nastoupil i na univerzitu, kde studoval podnikání a management. Od té samé doby se také začal sporadicky vídat se svým bratrancem z matčiny strany, Alexem. Sice se vídali vždycky třeba jen týden v létě, ale i tak jim to dalo určitou příležitost trochu se semknout a být si určitou rodinou.

V jeho třiadvaceti letech zemřela jeho matka při dopravní nehodě, kterou ironicky právě ona zavinila. Ray se v tom nikdy nesnažil nějak šťourat a zjišťovat, jak se to celé stalo. Samozřejmě ho to sebralo, protože i když se s matkou nevídal, tak pořád byla určitou součástí jeho života. Tehdy se víc ponořil do práce pro otce, což znamenalo, že i postupně dostával větší důvěru. Kromě toho ale také začal pracovat, protože nějaké to krytí potřebuje každý. On osobně začal pracovat ve firmě, která vyráběla a prodávala auta – Alfa Romeo. Díky kontaktům, které měl od otce a které získal i on sám, nebylo těžké podobné místo získat. Plat byl dobrý a moc se nemusel o nic starat, ale i tak dál pokračoval v rodinném podniku.

Díky tomu, že měl i americké občanství, tak se často vydával právě zpět do USA, své rodné země, kde zastupoval jak společnost, pro kterou pracoval, ale i zájmy jeho rodiny. Díky tomu se vlastně dostal ke zbraním a postupně až k vedení tohoto odvětví v rámci mafie. Přece jen do Mexika a Jižní Ameriky je to pak z USA jen kousek. Právě na jedné takové cestě se setkal s Aileen. Tehdy mu bylo dvacet šest a ona byla mladá studentka, která mu nějakým způsobem učarovala. Ovšem nebylo to nijak dlouhý vztah. Vydrželo to v podstatě jen měsíc, co se Ray zdržoval ve Státech, pak to skončilo. Ovšem o pár měsíců později Ray přijmul hovor právě od Aileen, která mu sdělila, že je těhotná. To ho donutilo se vrátit na místo činu a začít to s mladou ženou řešit. Ačkoliv její rodiče naléhali na svatbu, tak Ray tohle zásadně odmítal. Nechtěl AIleen ani jejich dítě zatáhnout do svého stylu života, který byl značně nevypočitatelný. Nakonec to tedy skončilo tak, že se dohodli na placení alimentů a občasných návštěvách s tím, že samozřejmě dítě bude vědět, kdo je otec. O pár měsíců později se tak narodila malá Nicole Flynn. Příjmení jí zůstalo po Aileen a ta na Raye netlačila, aby jí vysvětlil, proč tak zarytě odmítá, aby měla dcera to jeho. Nejspíš nějaký ženský smysl, který jí nutil se raději neptat.

Díky častým cestám ale měl i příležitost se dál vídat s Alexem, který cestoval o poznání víc a taky byl o poznání víc labilnější než Ray samotný. To vedlo až k tomu, že při jedné návštěvě jeho tety byl Ray dotlačen ke slibu, že na Alexe dohlédne. Jeho teta potřebovala někoho, kdo se dokáže postarat o různé věci, a to ve všech smyslech toho slova. Sice nevěděla, co vlastně Ray dělá, protože i on si vzal za své, že dělá v rodinném podniku a k tomu i pro automobilovou společnost, ale nejspíš měla určité podezření. Tak se tedy Ray v devětadvaceti stal manažerem, a i takovou osobní chůvou svému bratranci. V tom samém roce taky musel ukončit práci pro Alfa Romeo, protože musel s Alexem cestovat po světě a dohlížet na jeho koncerty. Pro jeho druhé profesní zaměření bylo ale tohle cestování o dost výhodnější. Přece jen se nikde nezdržel moc dlouho a v podstatě jen zařizoval některé věci osobně, načež je předal někomu jinému, kdo k nim patřil. Ovšem i kolem něj se tak trochu začali stahovat kruhy, a tak se rozhodl někde trochu uklidit. No a když přišla nabídka pro Alexe, aby nějakou dobu působil v Gold Pitu, tak to byla jasná volba. Kde jinde se dá dobře schovat, než v podzemí?

V současné době je jeho hlavní náplní práce, aby Alex plnil svou část smlouvy a zvládal tak nějak fungovat. Ovšem i tak dál pracuje pro svou rodinu a zajišťuje určité obchody. Ať už z Gold Pitu nebo vyrazí na povrch a chvíli cestuje, i tak omezuje svoje cesty jen na místa, kde má legální důvod být. Stejně tak stále navštěvuje svou dceru a její matku, se kterou udržují přátelské vztahy.

•Vlastní dvě zbraně, které má na sebe i registrované – Mateba Model 6 Unica a Taurus PT 24/7. Svoje zbraně odůvodňuje tím, že přece jen vyrůstal na Sicílii, kde není zrovna bezpečno.

•Kromě angličtiny umí plynně italsky a lámaně rusky. Rád přeskakuje mezi britským, newyorkským a italským přízvukem v angličtině.

•Snaží se svou dceru a její matku držet dál od jeho rodiny, což znamená, že o nich jeho rodina neví. Jediná výjimka je Alex, který ví i o tom, čím se živí.

•Ve svém bytě má hned několik uměleckých děl. Nejedná se o nějaké známé umělce, ale spíše o ty začínající, jejichž styl se mu líbil.