Drogové peklo? Po úmrtí studentky obětí stále přibývá

Drogové peklo? Po úmrtí studentky obětí stále přibývá

V sobotní večer minulého týdne vyhasl na univerzitních pozemcích život jedné studentky. V čase úmrtí byla příčina její smrti neznámá, ovšem kolovaly fámy naznačující předávkování, některé zdroje dokonce poukazovaly na předávkování úmyslné.

Pitva prokázala obsah omamných látek v těle, přesněji šlo o drogu PCP, známou také jako „Andělský prach“, jejíž výroba a distribuce je ilegální. Obsah látek v těle oběti byl nejen vysoký, ale také ve špatném poměru.

V následujícím týdnu byly s podobnou diagnózou objeveny čtyři další oběti. Tři z nich jsou po smrti, poslední oběť díky včasné lékařské péči přežila a v tuto chvíli je na JIP. U všech obětí byla prokázána přítomnost PCP, poměr látek byl opět nepřesný, což vede policii k závěru, že městem koluje smrtící várka této drogy. Zda jde o nešťastnou chybu při výrobě, nebo záměrné pochybení zůstává otázkou.

PCP se neřadí mezi vysoce populární omamné látky, její uživatelé však pociťují dobrou náladu, zkreslené vnímaní okolních vněmů (světla, zvuky, dokonce i dotek), někteří uživatelé v minulosti dokonce své zkušenosti popsali jako mimotělní.

Policie se snaží získat jakékoliv informace vedoucí k distribuci drog ve městě a obává se, že užití nejen PCP, ale i ostatních omamných látek může být v tuto chvíli vysoce nebezpečné až smrtící.